MODEL: DIAVOLA

















PIEC OPALANY DREWNEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY GAZEM LUB DREWNEM
WYKOŃCZENIE OBUDOWY PIECA














Diavola to największy dostępny model pieca do pizzy w naszej ofercie. Rozmiar pieca pozwala na równoczesne wypiekanie 4 sztuk pizzy o średnicy około 30cm.
Piec występuje w dwóch opcjach; piec opalany drewnem i piec opalany gazem lub drewnem tzw. piec hybrydowy. W przypadku pieca opalanego gazem dostają Państwo osłonę, która zasłania palnik gazowy i umożliwia użycie drewna jako opału.
Piece do pizzy wykonane są ze szlachetnej stali nierdzewnej, ściany są izolowane wełną ceramiczną, a podłoga płytą wermikulitową. Wewnętrzna kopuła spalania w połączeniu razem z izolacją znakomicie kumuluje temperaturę w szamocie, który długo utrzymuje temperaturę. Piec uzyskuję temperaturę 500 stopni już po około 25 minutach. Pozwala to na wypiek pizzy w 60 sekund.
W piecu możemy wypiekać chleb i różnego rodzaju pieczywo wiec sprawdzi się jako tzw. piec chlebowy . Piec śmiało można stosować jako zamiennik grilla w którym możemy wypiekać mięsa/warzywa na brytfannach.