Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

MODEL: MARINARA

Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec do pizzy
Piec 3d drewno

PIEC OPALANY DREWNEM

Piec1

PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM

Piec2

PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM

Piec3

PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM

Piec4

PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM

Piec5

PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM

Piec6

PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM

Piec 3d drewno

PIEC OPALANY DREWNEM

Bok1
przod
bok2
Piec 3d gaz

PIEC OPALANY GAZEM LUB DREWNEM

gaz1
gaz2
gaz2
Wykonczenie1

WYKOŃCZENIE OBUDOWY PIECA

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Piec 3d drewno
Piec
Piec
Piec
Piec
Piec
Piec
Piec 3d drewno
Bok1
przod
bok2
Piec 3d gaz
gaz1
gaz2
gaz2
Wykonczenie1
previous arrow
next arrow

            Marinara to mały model pieca do pizzy w naszej ofercie. Rozmiar pieca pozwala na wypiekanie 1 pizzy o średnicy około 40cm.

            Piec występuje w dwóch opcjach; opalany drewnem i opalany gazem lub drewnem tzw. piec hybrydowy. W przypadku pieca opalanego gazem dostają Państwo osłonę, która zasłania palnik gazowy i umożliwia użycie drewna jako opału.

            Piece do pizzy wykonane są ze szlachetnej stali nierdzewnej, ściany są izolowane wełną ceramiczną, a podłoga płytą wermikulitową. Wewnętrzna kopuła spalania w połączeniu razem z izolacją znakomicie kumuluje temperaturę w szamocie, który długo utrzymuje temperaturę. Piec uzyskuję temperaturę 500 stopni już po około 25 minutach. Pozwala to na wypiek pizzy w 60 sekund.

W piecu możemy wypiekać chleb i różnego rodzaju pieczywo wiec sprawdzi się jako tzw. piec chlebowy . Piec śmiało można stosować  jako zamiennik grilla w którym możemy wypiekać mięsa/warzywa na brytfannach.

PIEC OPALANY Drewnem

PIEC MARINARA- SPECYFIKACJA TECHNICZNA
  • Waga: 52kg
  • Wymiary zewnętrzne: 721x620x999mm
  • Wymiary do pieczenia: 556x405mm
  • Maksymalny prześwit nad kamieniem: 232mm
  • Palenisko z płyt szamotowych 30mm
  • Piec izolowany matą ceramiczną i wermikulitem
  • Maksymalna temperatura pieca 500 stopni
  • Piec wykonany z szlachetnej stali nierdzewnej
  • Piec opalany drewnem
3790,00 

PIEC OPALANY GAZEM lub DREWNEM

PIEC MARINARA - SPECYFIKACJA TECHNICZNA
  • Waga: 51kg
  • Wymiary zewnętrzne: 721x625x999mm
  • Wymiary do pieczenia: 465x405mm
  • Maksymalny prześwit nad kamieniem: 232mm
  • Palenisko z płyt szamotowych 30mm
  • Piec izolowany matą ceramiczną i wermikulitem
  • Moduł zapłonowy (iskrownik) zasilany baterią AAA
  • Zabezpiecznie przeciwwypływowe gazu
  • Maksymalna temperatura pieca 500 stopni
  • Piec wykonany z szlachetnej stali nierdzewnej
  • Piec opalany gazem propan-butan lub drewnem
5040,00 

OVEN LORD Bartłomiej Chamioło