MODEL: MARINARA
PIEC OPALANY DREWNEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM i GAZEM
PIEC OPALANY DREWNEM
PIEC OPALANY GAZEM LUB DREWNEM
WYKOŃCZENIE OBUDOWY PIECA
Marinara to mały model pieca do pizzy w naszej ofercie. Rozmiar pieca pozwala na wypiekanie 1 pizzy o średnicy około 40cm.
Piec występuje w dwóch opcjach; opalany drewnem i opalany gazem lub drewnem tzw. piec hybrydowy. W przypadku pieca opalanego gazem dostają Państwo osłonę, która zasłania palnik gazowy i umożliwia użycie drewna jako opału.
Piece do pizzy wykonane są ze szlachetnej stali nierdzewnej, ściany są izolowane wełną ceramiczną, a podłoga płytą wermikulitową. Wewnętrzna kopuła spalania w połączeniu razem z izolacją znakomicie kumuluje temperaturę w szamocie, który długo utrzymuje temperaturę. Piec uzyskuję temperaturę 500 stopni już po około 25 minutach. Pozwala to na wypiek pizzy w 60 sekund.
W piecu możemy wypiekać chleb i różnego rodzaju pieczywo wiec sprawdzi się jako tzw. piec chlebowy . Piec śmiało można stosować jako zamiennik grilla w którym możemy wypiekać mięsa/warzywa na brytfannach.
PIEC OPALANY Drewnem
PIEC MARINARA- SPECYFIKACJA TECHNICZNA
-
Waga: 52kg
-
Wymiary zewnętrzne: 721x620x999mm
-
Wymiary do pieczenia: 556x405mm
-
Maksymalny prześwit nad kamieniem: 232mm
-
Palenisko z płyt szamotowych 30mm
-
Piec izolowany matą ceramiczną i wermikulitem
-
Maksymalna temperatura pieca 500 stopni
-
Piec wykonany z szlachetnej stali nierdzewnej
-
Piec opalany drewnem
PIEC OPALANY GAZEM lub DREWNEM
PIEC MARINARA - SPECYFIKACJA TECHNICZNA
-
Waga: 51kg
-
Wymiary zewnętrzne: 721x625x999mm
-
Wymiary do pieczenia: 465x405mm
-
Maksymalny prześwit nad kamieniem: 232mm
-
Palenisko z płyt szamotowych 30mm
-
Piec izolowany matą ceramiczną i wermikulitem
-
Moduł zapłonowy (iskrownik) zasilany baterią AAA
-
Zabezpiecznie przeciwwypływowe gazu
-
Maksymalna temperatura pieca 500 stopni
-
Piec wykonany z szlachetnej stali nierdzewnej
-
Piec opalany gazem propan-butan lub drewnem